Nieuwsbrief

FSFE nieuwsbrief september 2019

op  

In de nieuwsbrief van deze maand richten we onze aandacht op de impact van Vrije Software op concurrentie, in een stuk geschreven door onze gastdeskundige prof. dr. Simon Schlauri. We maken ook van de gelegenheid gebruik om de geweldige vooruitgang die we in het REUSE-project hebben geboekt om het auteursrecht en de licenties voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken. Verder naar beneden kunt u de komende evenementen en informatie over de FSFE Annual Community Meeting ontdekken en enkele foto's en video-opnames zien van evenementen waarop onze gemeenschap door heel Europa heen Vrije Software heeft gepromoot. We bevelen ook enkele artikelen aan die u nuttig zou kunnen vinden.

Vrije Software en haar impact op concurrentie

Onze gastschrijver prof. dr. Simon Schlauri deelde zijn expertise over de impact van Vrije Software op concurrentie. Voortbordurend op de juridische en economische argumenten over de vraag of het uitbrengen van software onder een Vrije Softwarelicentie de markt verstoort, is dit artikel oorspronkelijk geschreven voor onze "Publiek Geld? Publieke Code"-brochure. Als u het gemist heeft, kijk dan alstublieft naar en lees meer over

Zoals u waarschijnlijk al weet, voert de FSFE een project uit dat REUSE heet. Het belangrijkste doel is om ontwikkelaars te helpen bij het weergeven van auteursrecht- en licentie-informatie van hun projecten volgens de aanbevolen beste praktijken. Onlangs heeft het project versie 3.0 van hun specificatie gepubliceerd. De nieuwe editie gaat vergezeld van een hulpmiddel dat het overnemen van deze beste praktijken gemakkelijker dan ooit maakt. Als u nieuwsgierig bent naar meer details over dit onderwerp dan nodigen we u uit om het betreffende artikel te lezen.


Neem deel aan onze gemeenschap: https://fsfe.org/join/nl2019-09


Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Zoals elke maand proberen we de boodschap te verspreiden en individuen en organisaties te helpen begrijpen wat Vrije Software is en hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Als u geïnteresseerd bent om ons in actie te zien en om u aan te sluiten bij onze missie, houd dan rekening met de volgende data en locaties in de komende maanden:

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Sinds de laatste nieuwsbrief zijn we zeer actief geweest met het promoten van Vrije Software, door individuen en organisaties te helpen beter te begrijpen wat Vrije Software is en hen aan te moedigen het in hun eigen levens te ontwikkelen en te implementeren. We willen hieronder de evenementen waarvoor we foto's en video's hebben, met u delen:

De FSFE-kraam op FrOSCon in Bonn
De FSFE-kraam op FrOSCon in Bonn

In de maanden sinds de laatste nieuwsbrief en tijdens de zomervakantie is er veel gebeurd. Soms is hierover gedeeld op de FSFE Planet en hebben direct op de organisatie zelf betrekking terwijl het in andere gevallen meer in de algemene richting van onze missie gaat:

Word actief

Het Internet Freedom Fund is de belangrijkste manier van Open Technology Fund (OTF) om projecten en mensen te ondersteunen die werken aan open en toegankelijke technologiegerichte projecten die mensenrechten, internetvrijheid en open samenlevingen zouden moeten bevorderen en bijdragen aan het bevorderen van inclusieve en veilige toegang tot wereldwijde communicatienetwerken voor risico-gebruikers, waaronder journalisten, mensenrechtenverdedigers, activisten van het maatschappelijk middenveld en mensen die in een repressieve omgeving leven en die vrijuit online willen spreken. U kunt dit fonds aanvragen tot 1 november 2019.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeen, afbeeldingen of nieuws met ons wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage: https://my.fsfe.org/support

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in u moedertaal te lezen.

Hoogachtend,

De FSFE

Dit artikel is vertaald door André Ockers


Neem deel aan onze gemeenschap: https://fsfe.org/join/nl2019-09