We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuws

Youth Hacking 4 Freedom: programmeerwedstrijd voor tieners start binnenkort

op:

De Free Software Foundation Europe (FSFE) is een liefdadigheidsorganisatie die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren. Om de jongere generatie te inspireren tot softwarevrijheid organiseert de FSFE de programmeerwedstrijd ‘Youth Hacking 4 Freedom' (YH4F), waarin tieners uit heel Europa de kans hebben om op een eerlijke en leuke manier in competitie te gaan. De winnaars ontvangen een prijs in cash en een reis naar Brussel met andere jonge hackers.

Afbeelding door Lisa Schmidt, CC-BY-SA 4.0

De YH4F-wedstrijd bevat een online openingsdag om iedereen welkom te heten en gaat van start op zondag 10 oktober om 5 uur CEST. De FSFE zal de wedstrijd presenteren en vragen beantwoorden. Vind meer informatie over doe deel te nemen op yh4f.org.

Programmeren

Op maandag 1 november 2021 begint een vijf maanden durende wedstrijdfase, tot maart 2022, waarin de deelnemers hun aandacht richten op programmeren. Deelnemers mogen al hun verbeelding meenemen naar de wedstrijd; ze mogen elk type software programmeren dat ze willen zolang het maar Vrije Software is. Het softwareproject kan een op zichzelf staand programma zijn dat vanaf nul geschreven is, een aanpassing van een bestaand programma zijn of een combinatie hiervan. Alles is welkom! De deelnemers zullen de kans krijgen om kort elkaars werk te volgen en ideeën uit te wisselen.

Evaluatie

Nadat de deelnemers hun programma's hebben ingediend voeren Vrije Software-experts een evaluatiefase uit. Onze juryleden blinken uit in software-ontwikkeling: onder hen zijn Neil McGovern, uitvoerend directeur van de GNOME Foundation en Claudia Müller-Birn, professor mens-gecentreerd computeren aan de Freie Universiteit van Berlijn.

Prijzen

De winnaars zullen worden uitgenodigd in juni 2022 tijdens een reis naar Brussel hun prijzen in ontvangst te nemen. De 2-daagse reis bevat de prijsuitreiking en sociale activiteiten waar de winnaars de kans zullen hebben om elkaar beter te leren kennen.

Afbeelding door Lisa Schmidt, CC-BY-SA 4.0

We zijn toegewijd om aan YH4F een inclusieve omgeving te bieden en we willen mensen van alle genders aanmoedigen om mee te doen! Wij zullen ervoor zorgen dat iedereen zal genieten van het proces en deze wedstrijd zal verlatenmet extra kennis en een glimlach. De YH4F wordt mogelijk gemaakt dankzij de vriendelijke steun van Reinhard Wiesemann, Linuxhotel en Vielrespektzentrum.

Op de website yh4f.org vindt u alle gerelateerde informatie vinden, zoals de procedure, de criteria om in aanmerking te komen en veelgestelde vragen. U kunt ook gebruik maken van de afbeeldingen in ons speciale mediapakket om het nieuws over de wedstrijd te delen.