SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - juli 2016

op  

EIF v. 3: de EU hindert met schadelijke licentietermen haar eigen doel om betere interoperabiliteit te promoten

De FSFE voorzag de Europese Commissie van onze input ten aanzien van de doorgaande revisie van het Europese interoperabiliteitsraamwerk (EIF). Het EIF heeft als doel het promoten van verbeterde interoperabiliteit in de publieke sector van de EU en gaat op dit moment door haar derde herziening sinds 2004. Terwijl de werkversie de voorkeur geeft aan open standaarden bij het leveren van publieke diensten promoot het ook schadelijke FRAND (zogenoemde eerlijke, redelijke en niet-discriminerende)-licentietermen voor standaarden. In de praktijk zijn deze sterk anti-competitief en ongeschikt, niet alleen voor Vrije Software maar ook voor de hele softwaresector in het algemeen. Daarbij gaat de werkversie ook voorbij aan de bewezen relatie tussen interoperabiliteit en Vrije Software: veel nationale raamwerken vereisen expliciet dat hun nationale diensten gebaseerd zullen zijn op Vrije Software. We vroegen de Europese Commissie om in te gaan op deze en andere tekortkomingen en interoperabiliteit op een efficiënte manier zeker te stellen.

FSFE-top - Registratie geopend en hoe deel te nemen

Van 2 tot en met 4 september zullen we de eerste FSFE-top ooit houden. Dit is het belangrijke evenement om FSFE-leden en supporters uit heel Europa bij elkaar te brengen.. In de afgelopen weken investeerde ons geweldige team achter de FSFE-top hun online tijd, koffiepauzes en zelfs hun dagdromen om u een evenement aan te bieden dat het waard is om te bezoeken en dat het waard is om de officiële viering te zijn van 15 jaar FSFE. Het evenement is pan-Europees, georganiseerd door de gemeenschap, er zijn oude bekenden en nieuwkomers en speelt zich af in het hart van Berlijn. Er is iedere dag een nieuw thema, gebaseerd op presentaties over technologie, vrijheid en samenleving. En, niet in de laatste plaats, zullen er 's avonds sociale evenementen plaatsvinden die de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten, ideeën te delen en nieuwe activiteiten te plannen.

De registratie voor de eerste FSFE-top is nu officieel geopend. Daarbij vindt u op dezelfde pagina waardevolle informatie over de vragen die u zou kunnen hebben over deelname. Wees er snel bij want de kaartjes zullen snel zijn "uitverkocht"!

Let er alstublieft op dat ons team FSFE-top er nog steeds hard aan werkt om een inspirerend en gebalanceerd gemeenschapsprogramma voor u vorm te geven en dat dit in de komende weken beken zal worden gemaakt.

Uit de gemeenschap

Wat hebben we verder gedaan?

Kom in actie!

Regel nu uw kaartje voor de eerste FSFE-top van 2 tot 4 september!

Help ons ook om dit verder te vertellen in uw favoriete e-maillijst, uw blog, uw sociale media-kanalen of deel het nieuws met uw buren.

Goed Vrije Software-nieuws

April vertelt ons over hun campagne over het wetsvoorstel 'Franse Digitale Republiek' waarin het Franse parlement prioriteit heeft gegeven aan Vrije Software. Hoewel het algemene juridische raamwerk in Frankrijk alleen maar babystapjes zet in de promotie van Vrije Software, zullen tegen het einde van 2018 bijna 70% van alle werkstations in de Franse plaats Fontaine Linux draaien. Aan de andere kant is Bulgarije op dit moment het leidende voorbeeld geworden als het gaat om Vrije Softwarebeleid door het aannemen van een wet die vereist dat alle software die geschreven wordt voor de overheid Vrije Software is en als zodanig wordt ontwikkeld in een publieke pakketbron.. Andalusië doet mee met de trend en heeft aangekondigd door te zullen gaan met het financieren van GECOS en Guadalinux, twee belangrijke Vrije Softwareprojecten in deze regio.. Instellingen voor hoger onderwijs in Europa creëren cursussen om studenten te trainen om bedrijven te helpen bij het kiezen en gebruiken van Vrije Software cloud-diensten.

Met dank aan alle vrijwilligers, Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,

uw eindredacteuren Cellini, Polina en Erik, FSFE