Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - April 2017

op  

Vrije Software in het Duitse OGP actieplan

Afgelopen december nam Duitsland deel aan het Open Government Partnership en heeft daarom tot juni 2017 om te beslissen over een actieplan en deze te ontwikkelen. Toenemende transparantie, voortdurend rapporteren, effectief regeren en burgervriendelijke overheid zijn doelen van een Open Government.

De FSFE heeft met andere organisaties en de "werkgroep OGP" Duitsland samengewerkt om het onderwerp Vrije Software samen te vatten in een Open Government-context en concrete actie-items aan te leveren, samen met een korte maar verhelderende introductie tot het onderwerp en een visie voor 2030. De aanbevelingen werden in maart ingediend bij de Duitse regering.

Het voorstel was het resultaat van een werkgroep die in februari werd georganiseerd door de Duitse regering. Verschillende vertegenwoordigers van de samenleving, inclusief de FSFE, hebben daaraan bijgedragen. Door onze aanbevelingen te publiceren hopen we dat over de hele wereld actoren in de samenleving leren over de OGP-discussie in Duitsland en dat deze aanbevelingen gebruikt zullen worden in andere landen.


Help ons te groeien en een verschil te maken in 2017 https://fsfe.org/join


Wat hebben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Word actief

Fellowshipverkiezingen 2017: Volgens onze statuten zijn twee zetels in de Algemene Vergadering gereserveerd voor gekozen vertegenwoordigers van onze Fellows. Zij dienen tweejaarlijkse termijnen en er komt ieder jaar een zetel vrij voor herverkiezing. De verkiezingsperiode begint op 10 april en eindigt op 24 april. Er zijn acht kandidaten beschikbaar voor herverkiezing. U kunt de kandidatenlijst, inclusief manifesten en achtergronden, vinden op onze Fellowshipverkiezingen 2017 wikipagina. Alle Fellows die in aanmerking komen om te stemmen zullen spoedig per e-mail gedetailleerde instructies ontvangen.

Help ons onze nieuwsbrief te verbeteren

Heeft u nieuws gezien dat aan de nieuwsbrief toegevoegd zou kunnen worden, stuur het dan aan ons door. Als u uw ideeën zou willen delen, stuur ze dan aan ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken.

uw eindredacteuren Jonas Öberg, Olga Gkotsopoulou en Lusy Vaseva FSFE


Help ons te groeien en een verschil te maken in 2017 https://fsfe.org/join