SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE nieuwsbief - oktober 2019

op  

Deze maand richten we onze aandacht op digitale beperkingen en de internationale dag tegen digitale beperkingen. Daarom lanceerden we onze eerste aflevering van de maandelijkse Software Freedom Podcast, deze keer met Cory Doctorow in de hoofdrol. We hebben ons jaarverslag gepubliceerd, waarin we onze activiteiten van de afgelopen 12 maanden hebben samengevat en waarin we een licht werpen op de gemeenschap waarop we ons succes hebben gebouwd. Zoals gewoonlijk zult u ook de komende evenementen met de FSFE ontdekken, waaronder onze jaarlijkse gemeenschapsbijeenkomst, evenals opnames van en informatie over evenementen waaraan we hebben deelgenomen.

Software Freedom Podcast: 100% DRM-vrij

Op 12 oktober, de internationale dag tegen DRM, lanceerden we de eerste aflevering van FSFE's nieuwe Software Freedom Podcast met in de hoofdrol Cory Doctorow: auteur en activist die voorstander is van het liberaliseren van de auteurswetgevingen en een uitgebreider gebruik van Creative Commons licenties. Doctorow is al lange tijd voorstander van het gebruik van Creative Commons-licenties, wat hem een interessant persoon maakt om verschillende zaken aan te pakken die in Digital Restrictions Management (DRM) aan de orde komen. We bespreken de verschillen tussen boeken en e-boeken met DRM en zien hoe DRM onze hele ervaring met lezen verandert en hoe dat doorwerkt in onze relatie met boeken en lezingen. Verder duiken we in de economische en veiligheidsaspecten van DRM en de regelgeving van het zogenoemde Internet der Dingen. Luister of download onze volledig DRM-vrije eerste podcast en verken samen met ons enkele brandende kwesties over digitale beperkingen en vrijheden. Ben u er ook van bewust dat we vanaf deze aflevering een maandelijkse Software Freedom Podcast serie uitzenden waarin we diverse mensen met inspirerende ideeën over softwarevrijheid uitnodigen.

Daarnaast hebben we de internationale dag tegen DRM opnieuw gebruikt om de gevaren van DRM in relatie tot Vrije Software uit te leggen: Terwijl Vrije Software de gebruiker de controle geeft over de eigen apparaten is DRM daarentegen een technologie om de gebruiker onder controle van een derde partij te brengen. Deze twee doelstellingen zijn fundamenteel onverenigbaar en in tegenspraak met de missie van de FSFE om mensen in staat te stellen om technologie te controleren.

U vindt meer informatie over dit onderwerp op onze campagnewebsite drm.info en in onze gedrukte folder.

Softwarevrijheid in Europa 2019

"Softwarevrijheid in Europa" is ons jaarverslag dat u een overzicht geeft van de belangrijke dingen die de FSFE de afgelopen 12 maanden heeft gedaan en bereikt. U zult lezen over ons lopende werk voor routervrijheid in Europa, over het eerste Parlement in Europa dat zich bij onze "Publiek Geld? Publieke Code"-campagne heeft aangesloten, over onze nieuwe versie van REUSE-tools om Vrije Software-ontwikkelaars te helpen met eenvoudige licentienaleving en over nog veel meer van ons veelzijdige beleidswerk: allemaal gericht op een wereld waarin gebruikers de controle hebben over technologie!

Naast ons beleidswerk en onze projecten werpen we ook licht op onze gemeenschap en haar leden, want alleen door samen te werken met onze gemeenschap is de FSFE in staat om in heel Europa een beweging te vormen om een maatschappij op te bouwen die gebaseerd is op gebruikers- en softwarevrijheid. Daarom brengen we ook verslag uit over de evenementen die we hebben georganiseerd en waaraan we hebben deelgenomen, van beleidsbijeenkomsten tot onze web-a-thons.

Veel leesplezier en ontdek uw persoonlijke favoriete FSFE-activiteiten in 2019!


Neem deel aan onze gemeenschap:https://fsfe.org/join/nl2019-10


Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Zoals elke maand proberen we de boodschap te verspreiden en individuen en organisaties te helpen begrijpen wat Vrije Software is en hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Als u geïnteresseerd bent om ons in actie te zien en u aan te sluiten bij onze zaak, houd dan de komende weken rekening met de volgende data en locaties:

Wat hebben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we actief geweest in het promoten van de Vrije Softwarezaak door individuen en organisaties te helpen een beter begrip te krijgen van wat Vrije Software is en hen aan te moedigen het te ontwikkelen en te implementeren in hun leven. We willen de evenementen waarvan we foto's, video's of andere opnames hebben hieronder met u delen:

Word actief

Sinds deze maand zenden we onze maandelijkse Software Freedom Podcast uit. Mis geen aflevering door u te abonneren met uw podcastspeler.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws met ons wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of maandelijkse contributie: https://my.fsfe.org/support

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Hoogachtend,

De FSFE


Neem deel aan onze gemeenschap:https://fsfe.org/join/nl2019-10