Nieuwsbrief

Cory Doctorow +++ (pre-) FOSDEM +++ 36C3

Geschreven door  op  

2020 Is niet alleen een nieuw jaar, het is ook de dageraad van een nieuw decennium. Met steeds meer door software aangestuurde geautomatiseerde systemen is politieke vertegenwoordiging van vrijheid meer dan ooit nodig. Lees in onze januari-nieuwsbrief waarom Cory Doctorow de FSFE financieel steunt en waarom u dat ook zou moeten doen. Lees over onze komende FOSDEM-activiteiten waaronder onze pre-FOSDEM-ontmoeting en reflecties over onze aanwezigheid op het Chaos Communication Congress. We hebben ook een nieuwe Software Freedom Podcast met Harald Welte en verslagen uit onze gemeenschap.

FSFE heeft u nodig

2019 Was een succesvol jaar voor de FSFE en dus voor Softwarevrijheid in Europa. Het Parlement van Asturië tekende onze open brief waarin we publieke code eisen, de grootste conservatieve partij in Europa (de Duitse CDU) besloot Vrije Software te koesteren, regelden we een uitzondering voor Vrije Software in de EU auteursrechtherziening en we hebben nog veel meer succesverhalen te vertellen. Maar terwijl we onze tijd aan het besteden waren aan het succesvol verspreiden van softwarevrijheid hebben we een doel gemist: genoeg donaties voor 2020 ontvangen.

Uw financiële steun is cruciaal voor ons werk! Een zekere financiële basis stelt ons in staat om ons onafhankelijk, professioneel en consistent te concentreren op onze missie: het verspreiden van softwarevrijheid in Europa.

Doe als supporter mee met de FSFE of maak een eenmalige donatie over.

Iedere euro brengt ons dichter bij dit moment! Iedere 15 stelt ons een staat om een pakket vol informatiemateriaal naar een Vrije Softwaresupporter in Europa te sturen. Iedere 50 euro helpt ons om onze infrastructuur te betalen en elke 150 euro stelt ons in staat om door bij te dragen aan de reis- en accomodatiekosten voor een vrijwilliger uit Europa deze in staat te stellen deel te nemen aan een van de FSFE-gemeenschapsevenementen zoals onze hack-a-thons.

Terzijde: Cory Doctorow, auteur van vele boeken betreffende digitale rechten en mede-eindredacteur van de blog Boing-Boing, heeft de FSFE aanbevolen in de goede doelenlijst van BoingBoing. Hij legt uit:

Software heeft de wereld opgegeten en softwarevrijheid staat in toenemende mate gelijk aan vrijheid voor mensen. In Europa erven uiterst rechtse partijen en autoriteiten een verzameling aan technologisch speelgoed en apparaten die met opzet verkeerd ontworpen zijn ("defective by design"), waarmee bedrijven de eigenaren ervan kunnen bespioneren en controleren; dit schorem denkt na over hoe ze de buitengewone macht van deze bedrijven kunnen gebruiken om hele bevolkingen eronder te krijgen. Vrije Software in Europa, Vrije Software overal!

Doe mee met Cory Doctorow. Doe mee met de FSFE!

FSFE gaat naar FOSDEM

Europa's grootste Vrije Softwareconferentie 'FOSDEM' vind op 1 en 2 februari plaats in Brussel. men verwacht meer dan 7000 deelnemers en de FSFE zal aanwezig zijn met meerdere lezingen en een kraam.

Matthias Kirschner, voorzitter van de FSFE, zal een lezing houden over "De kernwaarden van softwarevrijheid" en een korte inspirerende lezing ("lightning talk") over "De burgersamenleving heeft Vrije Softwarehackers nodig". Max Mehl, programmamanager van de FSFE, spreekt over REUSE in "Gebruik REUSE om uw code van een licentie te voorzien" en FSFE's vice-coördinator Frankrijk, Vincent Lequertier, spreekt over "Kunstmatige intelligentie teruggeven aan de mensen".

Net als ieder jaar zullen we met een kraam op FOSDEM aanwezig zijn maar in tegenstelling tot eerdere edities zult u ons vinden op de bovenste verdieping van gebouw K: gewoon waar we vorige jaren waren maar dan erboven.

Kom langs wanneer u wilt om een praatje met ons te maken, geef ons uw feedback over onze nieuwste activiteiten of voorstellen voor uw verdere engagement. U kunt genieten van onze nieuwste fan-artikelen en promotiemateriaal, zoals bijvoorbeeld ons nieuwste meertalige I love Free Software T-shirts.

Wij nodigen u uit om op zaterdagavond na FOSDEM bijeen te komen voor een sociale avond met onze gemeenschap. De locatie zal eerder die dag bij de kraam worden aangekondigd. Kom langs en kom het te weten, we kijken ernaar uit om u te ontmoeten!

En mocht u vroeg arriveren dan zou het interessant voor u kunnen zijn om deel te nemen aan onze Pre-FOSDEM Gemeenschapsontmoeting (zie hieronder).

Komm:On interviewt Bonnie Mehring en Erik Albers bij de FSFE-kraam op 36C3
Komm:On interviewt Bonnie Mehring en Erik Albers bij de FSFE-kraam op 36C3

Steun ons werk met een donatie


Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Word actief

Als u de FSFE al steunt, laat andere mensen dan weten waarom u dat doet. Schrijf een toot of een e-mail, klets met uw vrienden of noem het in uw werkgroep, laat hen weten waarom softwarevrijheid belangrijk voor u is en waarom u besloten heeft de zaak te steunen met een donatie aan de FSFE. Heel erg bedankt!

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeen, afbeeldingen of nieuws wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage.

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Hoogachtend,

Erik Albers


Steun ons werk met een donatie