Nieuws

Free Software Foundation Europe Top 2016 – Geen technologieconferentie

op:

Voorstanders van Vrije Software uit heel Europa zullen elkaar van 2 tot 4 september ontmoeten in Berlijn op de FSFE-top 2016. Naast het werken aan het verder aannemen van Vrije Software in Europa zullen we ook FSFE's vijftiende verjaardag vieren.

Een van de belangrijkste missies van de Vrije Softwaregemeenschap in het algemeen en de FSFE in het bijzonder is het om gebruikers terug in de bestuurdersstoel te plaatsen en de mensen de controle over technologie te laten hebben en niet andersom.

Dus hoewel deze conferentie het woord "software" in haar naam heeft, is dit geen technologieconferentie 1 als zodanig. Het is meer een conferentie over hoe we de technologiewereld gaan vormen, sterker nog, hoe gaan we de levens van computer-, smartphone- en internetgebruikers overal proberen te vormen?

Dit mag overkomen als een verheven doel, maar tijdens de 15 jaar van haar bestaan is de FSFE instrumenteel geweest in een succesvolle antitrustzaak tegen een groot softwarebedrijf dat van plan was om de markt van thuiscomputers te domineren; we hebben het klaargespeeld om software in Europa vrij te te houden van patenteerbaarheid, waarbij een werkelijke apocalyps voor kleine en middelgrote technologiebedrijven kon worden voorkomen; en we hebben aan de kant van gpl-violations.org gewerkt om vrije licenties in werking te laten treden in Duitse gerechtshoven, waarmee we een grensverleggend precedent voor de hele EU hebben geschapen.

Het zou geen overdrijving zijn om te zeggen dat de FSFE de funderingen van IT heeft getransformeerd en dat we een diepe, positieve invloed hebben gehad op iedereen die het afgelopen decennium voor een computer heeft gezeten, een telefoon heeft gebruikt of met een tablet heeft gespeeld.

Ieder jaar groeien het aantal leden en de invloed van onze gemeenschap. We bereiken niet alleen ontwikkelaars, maar ook academici, liefhebbers, advocaten, artiesten, mensen die beroepshalve aan marketing doen, zakenmensen en journalisten.

Dus als u onze vorige evenementen hebt gemist dan zouden we u willen uitnodigen om aanwezig te zijn bij de FSFE Top 2016. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en staan tot uw beschikking bij het helpen organiseren van uw bezoek aan ons evenement.

Als deel van onze bewustmakingscampagne voorafgaand aan het evenement mobiliseren we ook onze gemeenschap in uw regio. Als u wilt praten met de mensen van de lokale en nationale teams in uw land, regio of stad zodat u kan zien hoe zij een verschil hebben gemaakt, neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen helpen om met hen in contact te komen.

  1. Als u ook geïnteresseerd bent in zeer vooruitstrevende geavanceerde technologie-ontwikkeling: de FSFE-top zal plaatsvinden als deel van QtCon. Dit evenement brengt ontwikkelaars samen uit verschillende Vrije Softwaregemeenschappen die hard werken aan het hervormen van mensgerichte interfaces. Als lid van de pers zal u ook gratis toegang hebben tot de hele QtCon.