We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief – februari 2015

Geschreven door  op  

I ♥ Free Software

Kom op 14 februari onze website bekijken, die dan roze zal zijn en vol met hartjes om te vieren dat de makers van Vrije Software bestaan. We hebben van de mogelijkheid gebruikt gemaakt om op iedere Valentijnsdag sinds 2010 niet alleen te vieren dat onze geliefden bestaan, maar ook de toegewijde mensen die erg hard werken zodat wij de mogelijkheid hebben om Vrije Software te gebruiken.

U kan meer lezen over hoe we de I ♥ Free Software-dag in 2014 vierden om een idee te krijgen over de geest waarin dit evenement plaatsvindt, en u bent erg welkom om met onze vieringen dit jaar mee te doen!

Fellowshipverkiezingen

De Fellowshipverkiezingen vinden bijna plaats! Drie kandidaten (Nicolas Dietrich, Max Mehl, en Felix Stegerman) strijden voor de zetel die op dit moment wordt bezet door Repentinus. Repentinus wenst hen allen veel succes in het proberen hem te vervangen, en hoopt dat u, beste lezers, dat ook zullen doen. Moge de beste kandidaat winnen!

Het stemmen zal plaatsvinden tussen 20 februari en 6 maart, en alle orderlijke Fellows wiens lidmaatschap actief is op 19 februari 2015, 12 uur ("am") (UTC+1) mogen stemmen. Dus er is nog genoeg tijd om uw Fellowship-lidmaatschap te vernieuwen en daarmee in staat te zijn een verschil te maken.

Veranderingen in rolverdeling

Degene die de nieuwe Fellowship-Vertegenwoordiger wordt zal lid worden van een Kernteam dat erg verschilt van dat waar Repentinus bijna twee jaar geleden lid van werd.

Ten eerste verwachten we Jonas Öberg aan te nemen als Uitvoerend Regisseur rond dezelfde tijd dat we verwachten dat de nieuwe Fellowship Vertegenwoordiger lid zal worden van het Kernteam en de Algemene Vergadering. Verder zullen we als later dit jaar de Algemene Vergadering haar jaarlijkse bijeenkomst houdt een nieuwe Voorzitter kiezen. We verwachten dat de Algemene Vergadering onze huidige Vice-Voorzitter Matthias Kirschner zal uitroepen als de nieuwe Voorzitter. Deze veranderingen zijn intern al enige tijd bekend maar zijn pas publiek bekendgemaakt door onze Voorzitter Karsten Gerloff op 26 januari.

Iets geheel anders

Word actief: knuffel een ontwikkelaar

We zouden graag zien als jullie allemaal in februari met ons mee zouden doen met het vieren van de ontwikkelaars van Vrije Software. Stuur op de 14e alstublieft aan ontwikkelaars, vertalers en artiesten een e-mail, postkaarten, cake, en omhels hen (met toestemming, uiteraard), of gebruik iedere andere vriendelijke en creatieve mogelijkheid om hen te laten weten hoezeer u hen en het werkt dat zij doen voor de Vrije Software die u iedere dag gebruikt, waardeert.

Met dank aan alle vrijwilligers, Fellows en bedrijfsdonoren die ons werk mogelijk maken,
Heiki Ojasild
Fellowship Vertegenwoordiger, FSFE