We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - september 2016

op  

Van uw eindredacteuren

Dank u voor uw bijdrage zodat de FSFE-top van afgelopen weekeinde een enorm succes is geworden! Het doet ons enorm veel plezier om zoveel bekende gezichten te zien en we zien elkaar graag binnenkort opnieuw. De FSFE-top was natuurlijk niet het enige dat plaatsvond in de afgelopen maand. In deze nieuwsbrief kan u lezen over onze andere gemeenschappelijke activiteiten. In de nieuwsbrief van oktober zullen we meer delen over wat er gebeurde op de top. Blijf op de hoogte!

De 15 jaren van de FSFE

Dit jaar vieren we onze vijftiende verjaardag. Het hoogtepunt van de officiële viering vond plaats tijdens de FSFE-top van 2 tot 4 september. Maar het vieren zou de rest van het jaar door moeten gaan: laten wij de komende weken en maanden gebruiken om de 15 jaren dat we bestaan uit te lichten en gebruik te maken van deze mogelijkheid om te vertellen over Vrije software en ons werk. Laten wij onze grootste prestaties uitlichten, persoonlijke verhalen in herinnering brengen en deze delen via blogs, sociale media, e-maillijsten, chats en op andere manieren.

Om enige inspiratie op te doen over hoe u kan bijdragen nodigen wij u uit om onze wikipagina te bezoeken. Daar vind u voorbeelden en hulp om bij te dragen. Een deel van het werk dat we de afgelopen 15 jaren hebben uitgevoerd is eek beschikbaar op de herziene FSFE-tijdlijn.

Een van onze recente prestaties was de creatie van onze FSFE-video voor het vieren van onze verjaardag. Deze video heeft ondertitels in niet minder dan twaalf talen dankzij onze geweldige vrijwillige vertalers. Bekijk onze nieuwe vijftiende verjaardagssticker, die u bij ons kan bestellen om ons te helpen bij het verder vertellen, niet alleen voor uzelf.

Uit de gemeenschap

Wat hebben we verder gedaan?

Kom in actie!

In het kader van onze vijftiende verjaardag (waar veel over te vertellen is) organiseren we de "Leer uw lokale Vrije Softwareheld"-campagne. Het idee is om leden van onze gemeenschap in aanraking te laten komen met de lokale pers in de regio waar zij leven. Onze lokale helden leggen uit hoe de Vrije Softwaregemeenschap van invloed is op de mensen in hun regio en wat de voordelen zijn voor educatie, de gezondheidszorg, de lokale economie en het dagelijks leven van de burgers. Bent u een journalist, blogger, vlogger, podcaster of wie dan ook die ons met de media in contact kan brengen, neem dan alstublieft contact met ons op en we zullen u uitleggen wie uw lokale helden zijn en hoe u ze kan ontmoeten.

Ander Vrije Softwarenieuws

De Litouwse politie migreerde ruim 8000 werkstations van Microsoft Office naar LibreOffice. De Nederlandse regering overweegt in haar Digitale Agenda voor 2016-2017 om het gebruik van open standaarden verplicht te stellen voor overheden met als doel om bedrijven en burgers gemakkelijker toegang te verschaffen tot eGovernment-diensten. De Spaanse stad Valencia hergebruikt Epoptes: software voor het beheren van pc-labs, dat sinds 2008 in Griekenland ontwikkeld wordt als Vrije Software. De software is verbeterd door leden van de staf van de stedelijke IT-afdeling en zij delen hun code met het publiek.

De FSFE in de pers

In het kader van haar vijftiende verjaardag ontving de FSFE betreffende een aantal onderwerpen aandacht van de pers. Hier volgen enkele artikelen om verder te lezen:

Met dank aan alle vrijwilligers, Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,

uw eindredacteuren Polina Malaja, Erik Albers, Olga Gkotsopoulou en Jonas Öberg, FSFE