SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

(pre-)FOSDEM +++ IloveFS +++ Gemeenschap

Geschreven door  op  

Van ons eigen pre-FOSDEM-evenement, via het opwindende FOSDEM-weekeinde, tot I love Free Software-dag, stond februari bol van opwindend nieuws voor de FSFE. We maakten gebruik van deze mogelijkheden om ons werk te presenteren en gemeenschappen uit Europa te kans te bieden om hun eigen werk te presenteren. Lees over onze kramen en presentaties, over liefde en komende evenementen in onze februari-nieuwsbief.

FSFE pre- en post-FOSDEM

Ieder jaar brengt FOSDEM duizenden Vrije Software-enthousiastelingen bijeen voor een weekeinde in Brussel waarin er gediscussieerd wordt over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de Vrije Software-wereld. De FSFE gebruikte deze gelegenheid om cruciale Vrije Softwaregroepen in Europa een dag voor de FOSDEM-festiviteiten bijeen te brengen om deel te nemen in onze "pre-FOSDEM ontmoeting". Dit was een evenement waarbij iedereen netwerkte en een overzicht kreeg van de activiteiten van verschillende Vrije Softwaregroepen in heel Europa.

De lezing van Marcel Kolaja, vice-voorzitter van het Europees Parlement, European Parlement, vormde de aftrap van het evenement, waarop er inzichten en presentaties volgden van verschillende Vrije Software-organisaties uit heel Europa, van Portugal tot Griekenland. Na de presentaties sloten we af met een diner en een sociale bijeenkomst.

Marcel Kolaja op het pre-FOSDEM evenement van de FSFE
Marcel Kolaja tijdens zijn lezing op ons pre-FOSDEM evenement

Tijdens FOSDEM was er veel vraag naar onze infokraam en ons hooggemotiveerde team creeerde een glimlach op vele gezichten. Tegelijkertijd waren we met lezingen over de laatste uitdagingen ten aanzien van de FSFE en softwarevrijheid op de hele conferentie aanwezig. Lucas Lasota presenteerde over het terugwinnen van routervrijheid ("Regaining sovereignty over your router - Router freedom"), Max Mehl toonde hoe u met REUSE een licentie aan uw code kunt toevoegen ("Go REUSE to license your code - Free Software licensing made simple for everyone"), Vincent Lequertier reflecteerde op het in mensenhanden terugplaatsen van kunstmatige intelligentie ("Putting Artificial Intelligence back into people's hands - Toward an accessible, transparent and fair AI") en Matthias Kirschner sprak over "The core values of software freedom" en in zijn lightning talk over hoe de burgersamenleving Vrije Softwarehackers nodig heeft ("Civil society needs Free Software hackers").

We hebben onze aanwezigheid op zaterdag- en zondagavond afgerond met sociale avonden voor onze gemeenschap. Met veel dank aan iedereen die deelnam aan onze evenementen, bij de kraam hielp en langskwam voor een praatje.

IloveFS-dag

Liefde is als Vrije Software: het vermenigvuldigt zich als u het deelt. Dus een keer per jaar accepteren we deze situatie en handelen we ernaar door wereldwijd op 14 februari "I love Free Software"-dag te vieren: een dag vol positieve, creatieve en lieve berichten oor Vrije Software, afzonderlijke bijdragers en gemeenschappen.

In 2020 hebben we opnieuw massale deelname in vele landen en talen aan deze dag gezien. Dit jaar zagen we een buitengewone groei in de Fediverse, waar Jan Weymirsch een toename waarnam van 194 vermeldingen in 2019 tot 330 in 2020. Dit is een buitengewone toename van 70%! Blijf op de hoogte voor het komende volledige verslag en accepteer alstublieft onze speciale dank als u heeft deelgenomen aan #IloveFS door liefde te delen of te ontvangen.

Dank in een groot hart

Steun ons werk met een donatie


Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Wikimedia Italië viert I love Free Software-dag
Wikimedia Italië viert I love Free Software-dag

Word actief

Ons “Publiek Geld? Publieke Code!”-initiatief heeft als doel om met publiek geld gefinancierde en door de overheid gebruikte software Vrij en Open Source Software zal zijn. We hebben een open brief opgesteld die u als individu of als NGO kunt ondertekenen. Tot dusverre steunen meer dan 26.000 mensen en bijna 200 NGO's ons doel. Daarnaast zijn er al drie overheden die onze brief hebben ondertekend maar we willen dat er meer overheden ons doel steunen. Om dit te bereiken hebben we uw hulp nodig: neem contact op met uw lokale overheid en vraag hen om publieke code te steunen.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u welke ideeën, afbeeldingen of nieuws dan ook wilt delen, stuur het dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage.

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maakte. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Hoogachtend,

Erik Albers


Steun ons werk met een donatie