Nieuwsbrief

35 jaren FSF +++ Deelname aan SFSCon +++ Technische vacature

Geschreven door  op  

Lees in onze oktober-nieuwsbrief over FSF's 35ste verjaardag, onze komende deelname aan SFSCon, onze technische vacature en onze diverse andere gemeenschapsactiviteiten.

Felicitaties aan de FSF voor haar 35ste verjaardag

35 jaren geleden is onze zusterorganisatie, de Free Software Foundation, opgericht om te werken voor de rechten van gebruikers om software te gebruiken, te bestuderen, te delen en te verbeteren. De introductiezin was dat "Ons werk zal niet zijn beëindigd tot iedere computergebruiker in staat is om alle digitale taken in complete vrijheid te verrichten". Dat is een belofte die zelfs na 35 jaren werken voor softwarevrijheid en het inspireren van talloze mensen en vele organisaties om op te komen voor gebruikersvrijheden waar wordt gemaakt. FSFE's voorzitter Matthias Kirschner nam een felicitatieboodschap op waarin hij het belang van de FSF en onze beweging onderstreepte en door de jaren heen heeft.

Deelname aan SFSCon

De Zuid-Tiroler Conferentie voor Vrije Software, SFScon, is een van de gevestigde jaarlijkse conferenties over Vrije Software in Europa. In recente jaren waren we vertegenwoordigd met lezingen, werkgroepen en onze informatiekraam. Vorig jaar organiseerden we ook ons Gemeenschapsevenement in de context van SFSCON zodat wij elkaar en vele andere interessante mensen konden ontmoeten. Uiteindelijk deden we verslag van ons werk.

Vanwege de huidige situatie kan de 2020-editie van dit evenement alleen plaatsvinden in een gemengde modus: zowel online als voor een beperkt aantal mensen op het NOI Techpark. Maar de FSFE draagt natuurlijk bij aan het programma.

Gemeenschapsontmoeting

We hebben zeven lezingen georganiseerd waarin juridische onderwerpen worden verduidelijkt en huidige politieke ontwikkelingen worden geanalyseerd. We zullen ingaan op concrete praktische vragen ten aanzien van naleving, bijvoorbeeld voor het MKB en op vragen over machineleren en problemen die ontstaat bij de ontwikkeling van een "vrije" smartphone. Hier vind u meer informatie over onze track en SFSCon2020


De grootste financiële impact waar de FSFE in deze tijd van fysieke afstand mee te maken heeft is het afzeggen van Vrije Softwareconferenties, inclusief onze eigen evenementen. Overweeg alstublieft om de softwarevrijheidsbeweging solide en levend te houden door ene deel van uw conferentiebudget aan Vrije Software-organisaties, inclusief de FSFE, te doneren.


Technische vacature

De FSFE zoekt een werkstudent om ons werk om mensen in staat te stellen technologie te controleren te steunen. Deze persoon zal 10 uur per week op het kantoor in Berlijn werken (thuiskantoor in een later stadium) en FSFE's technische infrastructuur steunen door nauw samen te werken met onze systeembeheerders. De uiterste inzendtermijn is zondag 15 november 2020. Deel dit alstublieft met anderen die interesse zouden kunnen hebben.

Prikbord met een notitie waarop staat: Make things happen

Komende evenementen

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wil delen, stuur ze dan alstublieft naar ons. Het adres is zoals altijd newsletter@fsfe.org. We kijken er naar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wil steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of maandelijkse bijdrage.

Met dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteuren, Erik Albers en Alexander Sander


Steun ons met uw donatie