SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE20 +++ IloveFS +++ Vacature

Geschreven door  op  

In onze februari-nieuwsbrief interviewen we onze oprichter en oud-voorzitter Georg Greve als deel van onze serie publicaties waarin we 20 jaren FSFE vieren. We reflecteren op de I love Free Software Dag en onze FOSDEM-participatie, we plaatsen onze nieuwe vacature en zoals gebruikelijk brengen we verslag uit van onze verschillende gemeenschapsactiviteiten.

20 years FSFE: Interview met Georg Greve, oprichter en oud-voorzitter

In 2021 wordt de Free Software Foundation Europe 20. Dit betekent twee decennia waarin we gebruikers in staat stellen om technologie te controleren. Dit is een moment in de tijd dat we gebruiken om terug te kijken naar de weg achter ons, om te reflecteren over de mijlpalen de we gepasseerd zijn, de successen die we hebben bereikt, de verhalen die we hebben geschreven, de momenten die ons hebben samengebracht en die we ons altijd met plezier zullen herinneren. In 2021 willen we momentum geven aan de FSFE en nog meer aan onze pan-Europese gemeenschap, die altijd al de schouders vormde en nog steeds vormt waarop onze beweging steunt.

Veel actie tijdens de eerste Algemene Vergadering van de FSFE op 6 mei 2001. Afbeelding CC-BY-SA 4.0 Peter Gerwinski.

We geloven dat 20 jaren FSFE is vooral bedoeld als een viering van iedereen die ons heeft vergezeld of dat nog steeds doet. Bedankt voor het bijdragen van uw stukje van de puzzel die de FSFE vandaag vormt en voor het leggen van de fundering voor de komende decennia van softwarevrijheid.

Een van de activiteiten die we plannen om onze gemeenschap te vieren is het werpen van licht op sommige individuen die een belangrijke rol in de geschiedenis van de FSFE tot nu toe hebben gespeeld. In onze eerste publicatie van onze #FSFE20-serie kijken we terug naar waar alles is begonnen en hielden we een interview met FSFE's eerste voorzitter, Georg C. F. Greve .

Het was Georg Greve die in april 2001 alle noodzakelijke documenten overhandigde aan de notaris in Hamburg (Duitsland) om officieel de vereniging "Free Software Foundation Europe e.V." te registreren. Daarna werd Georg Greve de eerste voorzitter van de nieuw opgerichte FSFE en leidde hij de organisatie voltijds tot juni 2009. Op 18 december 2009 ontving Georg Greve van de Federale Republiek Duitsland het Federale Kruis van Verdienste op lint voor deze jaren en voor wat hij bereikte voor Vrije Software en Open Standaarden.

Portret van Georg Greve, oprichter en oud-voorzitter van de FSFE

Geniet van ons interview, lees over de eerste jaren van de FSFE en hoe "we in deze eerste tijden bijna iedere week existentiële bedreigingen kenden en het soms harder was dan we konden hebben."

I love Free Software Dag 2021

Zoals ieder jaar op 14 februari viert de Vrije Software-gemeenschap wereldwijd de "I love Free Software Dag". We gebruiken deze speciale dag om alle Vrije Software-vrienden die Vrije Software steunen, ontwikkelen, er campagne voor voeren, vertalen en er voor werken.

Aangezien de meesten van ons sinds vele maanden fysieke afstand ervaren hebben we dit jaar een gloednieuwe activiteit voor #IloveFS-dag bedacht: iedereen was uitgenodigd om haar of zijn gezicht te laten zien en ons samen virtueel te verenigen. Hiervoor creëerden we een afbeeldingssjabloon (bronnen) waar iedereen een te delen afbeelding kon gebruiken en aanpassen en daarin kon zeggen waarom zij of hij van Vrije Software houdt.

Wat kunnen we zeggen? We zijn nog steeds onder de indruk van de enorme deelname en de steun die we wereldwijd hebben ontvangen. Samen waren we in staat om de laten zien welk belangrijk deel Vrije Software in onze levens speelt en om de mensen achter het creëren van Vrije Software te bedanken. Tijdens deze dag waren #IloveFS en #FreeSoftware met een grote voorsprong de trendsetters in de top tien meestgebruikte hashtags in de Fediverse. Verwacht meer details, cijfers en afbeeldingen in het komende verslag, dus blijf op de hoogte.

Dit jaar creëerden we ook een speciale Software Freedom Podcast-aflevering vanwege I Love Free Software Dag. Bonnie Mehring en Matthias Kirschner gingen in discussie over de achtergrond van de I Love Free Software Dag en Bonnie ging daarna in gesprek met Vrije Software-ontwikkelaars, voorvechters, activisten en bijdragers over wat deze dag zo bijzonder maakt.


Dit jaar viert de FSFE haar 20e verjaardag. Steun ons werk voor de komende 20 jaren


Vacature

We zoeken een projectmanager men een communicatie-achtergrond om ons te steunen bij onze lopende en komende projecten, inclusief onze komende digitale duurzaamheidscampagne. De persoon zal voltijds werken in ons kantoor in Berlijn of op afstand. De uiterste inzenddatum is zondag 14 maart 2021.

5 personen voor een scherm

Oproep voor het aanvragen van FSFE-steun voor uw lokale project

We bevinden ons tijdens onze derde oproep voor FSFE-gemeenschapsprojecten. We zijn blij om u te steunen met de financiële hulp die u nodig heeft. Deelnemen is zo eenvoudig als het invullen van een kort online formulier voor 18 april 2021.

Getekende gloeilamp, die een idee representeert, op een prikbord naast de FSFE- en ILoveFS-logo's

Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld het Zwitserse landteam gesteund voor hun podcast-apparatuur en het drukken van stickers voor gnulinux.ch. We gingen akkoord met het betalen van huur voor kamers waarin freedom box-installatiefeestjes werden georganiseerd, hebben de hardware-kosten voor het creëren van een LED-promotiebord voor FSFE-kramen vergoed en we steunen een herziening van de "toolbox Free Software"-brochure over Vrije Software in educatie. Als u financiële hulp voor een FSFE-gemeenschapsproject nodig hebt, aarzel dan niet om aan te vragen.

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Van de planet

"Laat zien dat u steunt" (ook bekend als "Word actief")

Als u een supporter van de FSFE bent dan zouden we er blij mee zijn als u onze prachtige supporter-buttons zou gebruiken om uw steun voor de FSFE te laten zien en dat u geeft om Vrije Software. Of u ze nu invoegt op uw homepage, integreert in uw sociale media-account of afdrukt en op uw beker plakt: laat uw steun voor de FSFE zien en verbind uzelf met mensen die hetzelfde doen.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wil delen, stuur ze dan alstublieft naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wil steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse contributie.

Met dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteur, Erik Albers


Steun ons met uw donatie