Deze vertaling zou achterhaald kunnen zijn ten opzichte van originele tekst. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Pers

Free Software Foundation Europe is een organisatie zonder winstoogmerk die gebruikers in staat stelt om technologie te controleren. Software is sterk verweven met alle aspecten van onze levens en het is belangrijk dat deze technologie ons tot iets in staat stelt in plaats van ons te beperken. Vrije Software geeft iedereen het recht om software te gebruiken, te begrijpen, aan te passen en te delen. Deze rechten helpen het ondersteunen van andere fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, pers en privacy.

Sterren van het FSFE-logo

Free Software Foundation Europe helpt individuen en organisaties te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Ze vergroot de rechten van de gebruikers door het afbreken van barrières naar het overgaan op Vrije Software, ze moedigt mensen aan om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen en ze biedt hulpbronnen om iedereen in staat te stellen om Vrije Software verder te promoten in Europa.

Laatste persberichten

Illustration done with a computer showing the parliament of the city with people and buildings around
2024-03-21
Let’s advocate together for Free Software in the European Elections
2024-03-12
CRA & PLD: Liability rules with large exemptions for Free Software are introduced
2024-03-07
Let’s make Device Neutrality a reality in Europe!

Neem een abonnement op onze e-maillijst met persberichten om er op de gemakkelijkste manier zeker van te zijn dat u alle FSFE-persberichten ontvangt.

Volg ons nieuws

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws door u te abonneren op onze RSS-feed en de verschillende mediakanalen bezoeken.

Sociale media

Voor nieuws in het kort volgt u ons op:

Perscontact

Richt uw vragen alstubieft aan press@fsfe.org, of per post aan:

Free Software Foundation Europe e.V.
Schönhauser Allee 6/7
10119 Berlin
Germany

Telefoon: +49-30-27595290

Bekijk voor algemene vragen alstublieft onze contactinformatie.

Over FSFE

De Free Software Foundation Europe is in 2001 opgericht als liefdadigheidsinstelling om gebruikers in staat te stellen technologie te controleren. U kunt onze gedefinieerde doelen en de methoden die we gebruiken om deze te bereiken vinden in onze missieverklaring. In onze tijdlijn verzamelden we onze belangrijkste prestaties op verschillende gebieden ter promotie en verdediging van softwarevrijheid in Europa sinds 2001.

Matthias Kirschner, voorzitter van de FSFE:

Wat is Vrije Software?

Achtergrond en hulpbronnen

 • Basis van Vrije Software

  Basis van Vrije Software

  Toegang tot software bepaalt wie er mag deelnemen aan een digitale samenleving. Lees over de rol van Vrije Software op kerngebieden in onze introductie tot Vrije Software.

 • Logo en afbeeldingen

  Logo en afbeeldingen

  Download ons logo en andere afbeeldingen om ze te gebruiken in uw publicatie.

 • Hoe we werken

  Hoe we werken

  We zien onszelf als Europeanen met verschillende achtergronden die de ontwikkeling van een gemeenschappelijke cultuur van samenwerking steunen. Onze principes zullen u helpen te begrijpen hoe we denken en werken.

 • Wie we zijn

  Wie we zijn

  Vind mensen van onze gemeenschap, vrijwilligers, stagiaires en stagiairs, stafleden en coördinatoren op onze teampagina.