We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Samenvattingen van de panelgesprekken en toespraken tijdens de Derde Internationale GPLv3 Conferentie, Barcelona, 22 & 23 juni 2006

Voor meer informatie over de GPLv3 of als je wil deelnemen aan het consultatieproces, lees onze GPLv3 projectpagina.

Wat volgt is een korte samenvatting van de Derde Internationale GPLv3 Conferentie die door de FSFE georganiseerd werd in Barcelona. De volledige conferentie werd opgenomen, de links naar de audio- en videofiles staan bij de samenvatting.

De video's staan in Ogg Theora formaat, de geluidsopnamen in Ogg Vorbis formaat, ze kunnen gedownload worden met BitTorrent.

U kan het werk van de FSFE ondersteunen door lid te worden van de The Fellowship of FSFE, en door anderen aan te moedigen hetzelfde te doen.

De FSFE wil iedereen bedanken die deelnam aan de panelgesprekken. Met deelnemers van vier continenten, waaronder programmeurs, advocaten, organisaties en vertegenwoordigers van de vier discussiecomités, gaven deze panelgesprekken een zeer volledig beeld van wat er dit jaar aan het gebeuren is.

Op de bijdragen van Pablo Machón na, die in het Spaans gebeurden, was de voertaal voor alle panelgesprekken en toespraken Engels..

Overzicht van deze pagina

Georg Greve: Inleidende toespraak

Onderwerpen waarover Georg Greve sprak:

Richard Stallman: Overzicht van de veranderingen in de GPLv3

Een volledig afschrift van Stallmans toespraak en V&A staat on line

Ciarán O'Riordan: Het publieke consultatieproces

O'Riordan legde met behulp van screenshots uit hoe je de gplv3.fsf.org website kunt gebruiken om commentaren te bekijken en/of je eigen commentaar toe te voegen.

Eben Moglen: De formulering van de wijzigingen

Een volledig afschrift van Moglens toespraak en V&A staat on line

Panel: Huidige projecten van de FSFE

[00:00 - 15:00 ]Onderwerpen waarover Carlo Piana discussieerde i.v.m. de EU anti-trustzaak tegen Microsoft:

[15:00 - 22:40] Onderwerpen waarover Pablo Machón discussieerde i.v.m. softwarepatenten en andere wetgevende zaken uit Brussel:

[22:40 - 31:30] Onderwerpen waarover Ciarán O'Riordan discussieerde i.v.m. softwarepatenten en andere wetgevende zaken uit Brussel:

[31:30 - 45:10] Onderwerpen waarover Stefano Maffulli discussieerde i.v.m. "The Fellowship":

Panel: Bewustmaking en gebruiken van de GPLv3

Pablo Machón: GPLv3 en de strijd tegen Europese softwarepatenten

Panel: De Discussiecommittés

Panel: Afdwingen van de GPL, tegenwerken van DRM

Stefano Maffulli: Slottoespraak

Maffulli sloot de avond af met een verwijzing naar de Vierde International GPLv3 Conference, die heeft plaats in Bangalore, India, op 23 & 24 augustus. Hij moedigde iedereen aan om deel te nemen aan het consultatieproces en ook om groepen en forums die buiten ons bereik liggen te informeren over het proces.