SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Onze werkgroepen

Over de werkgroepen

In samenwerking met lokale partners en groepen geeft de FSFE "Android Opwaarderen"-werkgroepen om u te helpen met het technische gedeelte van het opwaarderen van uw standaard Android-telefoon naar een besturingssysteem op basis van Vrije Software. Hoe dat in zijn werk gaat en waarom het belangrijk is, leest u op onze how op te waarderen pagina.

In deze werkgroepen kunt u meestal bepaalde apparaten meebrengen, waarvoor onze vrijwilligers u zullen proberen te helpen met het opwaardeer-proces. Daarnaast nemen wij ook apparaten mee waarmee u kunt spelen en knutselen. Dat betekent dat u niet per se uw eigen telefoon hoeft te flitsen tijdens een Android Opwaarderen-werkgroep. Zo kunt u het eens uitproberen tot u zich zeker voelt om dit in de toekomst met uw eigen apparaten te doen. U kunt komen om te leren van anderen die dat doen, of als u een ervaren gebruiker bent kunt u komen om anderen te helpen.

Behalve dat we gebruikers direct helpen om hun telefoon op te waarderen, zijn onze Android Opwaarderens-werkgroepen ook bedoeld als bijeenkomsten die verschillende mensen over hetzelfde onderwerp samenbrengen. Mensen die veel belang hechten aan het verminderen van elektronisch afval en het redden van het milieu krijgen de kans om mensen te ontmoeten die geven om softwarevrijheid en gebruikers in staat stellen controle over technologie te hebben - en vice versa.

Aangezien wij samenwerken met plaatselijke groepen, is elke werkgroep uniek en anders. Ze vinden op verschillende plaatsen en locaties plaats, en hebben elk een andere focus. Sommigen vestigen de aandacht op het installeren van Android-alternatieven; anderen misschien op het installeren van volledige GNU/Linux-vervangers. Maar zelfs binnen deze categorieën kunnen ze verschillen in het besturingssysteem waarop ze de aandacht vestigen bij de installatie en waar ze hulp bij bieden. U vindt de volledige beschrijvingen en informatie over deelname in onze wiki-pagina's (DE). Lees de beschrijvingen alstublieft aandachtig om zeker te zijn dat u de werkgroep kiest die bij uw interesses past. Hieronder vindt u enkele algemene opmerkingen voor alle werkgroepen.

Mensen nemen deel aan een Android Opwaarderen-werkgroep op SFScon2021
Mensen nemen deel aan een Android Opwaarderen-werkgroep op SFScon2021

Algemene opmerkingen over de werkgroepen

Als u een van onze werkgroepen bezoekt, zorg er dan alstublieft voor dat:

Neem deel

Zoals reeds genoemd is elke Android Opwaarderen-werkgroep vrij uniek. Als u wilt deelnemen aan een van onze werkgroepen, bezoek dan onze daaraan gewijde wikipagina. Voor elke werkgroep vindt u daar alle gedetailleerde informatie die nodig is om deel te nemen. Ook vindt u daar een lijst van eerder gehouden werkgroepen.

Dit project wordt financieel gesteund door:

De uitgever is verantwoordelijk voor de inhoud van deze publicatie.

De Android robot is gereproduceerd of aangepast van werk dat gemaakt en gedeeld door Google en gebruikt volgens de voorwaarden beschreven in de Creative Commons 3.0 Attribution License.