SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

Toon je liefde voor Vrije Software

op:
korrelig hart met de ilovefs hashtag

Elk jaar op 14 februari vraagt de Free Software Foundation Europe aan alle gebruikers van Vrije Software om te denken aan de hardwerkende mensen in de Vrije Software-gemeenschap, en hen hun dankbaarheid individueel te tonen op deze "I love Free Software"-dag.

Zoals vorig jaar is de campagne toegewijd aan de mensen achter Vrije Software, omdat zij ons in staat stellen de software die ons in vrijheid laat werken te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren. Deze keer ligt de focus vooral op de kleine bijdragen aan het grote geheel van de Vrije Software-gemeenschap.

"Wanneer mensen denken aan de Vrije Software die ze nodig hebben en bewonderen, denken velen aan grote, bekende applicaties. Deze software en de organisaties erachter zijn inderdaad erg belangrijk, maar we zouden ook moeten denken aan de talloze ontwikkelaars die hun vrije tijd of werktijd spenderen aan het schrijven en verbeteren van de kleinere deeltjes van software waar we ook op vertrouwen." zegt Max Mehl, de campagnemanager van #ilovefs dit jaar. "Programmeurs zijn geen machines en hun bijdragen verdienen ons respect en onze dankbaarheid."

Voor I love Free Software Day 2015 heeft de FSFE verschillende suggesties hoe je je liefde kan tonen aan de mensen achter Vrije Software, bijvoorbeeld:

"Software is sterk verweven met alle aspecten van onze levens. Het is belangrijk dat deze technologie ons tot iets in staat stelt in plaats van ons te beperken. Medewerkers van Vrije Software geven iedereen de vrijheid de software die zij schrijven te gebruiken, te begrijpen, aan te passen en te delen. Zo helpen ze het ondersteunen van andere fundamentele vrijheden zoals de vrijheid van meningsuiting, pers en privacy." zegt Matthias Kirschner, vice-voorzitter van de FSFE. "We mogen de kracht van een eenvoudige "dankjewel" om hen te motiveren in hun belangrijke werk voor de maatschappij niet onderschatten. Zeg dus dankjewel op 14 februari!"