We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

"Een plaats voor publieke code" +++ FSFE-steun +++ Vacature

Geschreven door  op  

Lees in onze september-nieuwsbrief over een nieuwe sterke alliantie gevormd door overheden, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die vraagt om 'een plaats voor publieke code'. Lees ook over onze oproep om FSFE-steun voor uw lokale project aan te vragen, onze vacature en over onze andere verschillende gemeenschapsactiviteiten.

"Een plaats voor publieke code"

Een belangengroep, bestaande uit de FSFE en vele andere maatschappelijke organisaties en belangrijke Duitse gemeenten zoals München en Frankfurt, heeft een werkdocument (DE) gepubliceerd bij wijze van eerste concept voor een gemeenschappelijke codeopslagplaats voor de publieke sector. Onder het motto 'Een plaats voor publieke code' wil de belangengroep nu de weg vrijmaken voor één portaal waardoor de overheid in Duitsland op een adequate en legale manier Vrije Software kan uitwisselen en gezamenlijk ontwikkelen.

Vele getekende handen die naar hetzelfde punt wijzen.

Onder het motto 'Publiek geld? Publieke Code!' voert de FSFE sinds 2017 campagne voor de publicatie van publiek gefinancierde code-ontwikkelingen onder een Vrije Softwarelicentie. Het vergemakkelijken van de uitwisseling van deze software is net zo belangrijk als de publicatie ervan. En terwijl andere landen in Europa het voortouw nemen met andere benaderingen maar vergelijkbare initiatieven, zoals bijvoorbeeld het Technology Transfer Centre in Spanje en Etalab in Frankrijk, ontbreekt in 'Duitsland, de grootste economie van Europa, een gemeenschappelijke plaats om deze software binnen publieke instellingen uit te wisselen', legt FSFE's EU Beleidsmanager Alexander Sander uit.

Het initiatief nodigt overheden, politici, de Vrije Softwaregemeenschap en andere geïnteresseerde belanghebbenden uit om deel te nemen aan de discussie en om het concept verder te ontwikkelen.

Oproep voor het aanvragen van FSFE-steun voor uw lokale project

Van internationale campagnes tot lokale informatiekramen: onze succesvolle verspreiding van softwarevrijheid is gebaseerd op vele schouders van actieve leden binnen onze gemeenschap. De FSFE e.V. is er altijd op gebrand geweest om initiatieven en activiteiten van lokale FSFE-groepen en individuele supporters te ondersteunen. We ondersteunen u graag met onze expertise, ons informatiemateriaal, onze netwerken of zelfs financieel.

Om onze steun te helpen formaliseren zullen we vanaf nu om de twee maanden een oproep doen voor FSFE-gemeenschapsprojecten. Deelnemen aan de eerste editie is zo eenvoudig als het voor 4 oktober 2020 invullen van een kort online formulier.

Gloeilamp getekend op een prikbord, dat een idee representeert, naast FSFE- en ilovefs-logo's

De grootste financiële impact waarmee de FSFE in deze tijden van fysieke afstand wordt geconfronteerd is de annulering van Vrije Softwareconferenties, inclusief onze eigen evenementen. Overweeg alstublieft om een deel van uw conferentiebudget te doneren aan Vrije Softwareorganisaties, waaronder de FSFE, teneinde de softwarevrijheidsbeweging solide en levendig te houden.


Vacature

De FSFE is op zoek naar een kantoorassistent die ons werk ondersteunt om mensen in staat te stellen technologie te controleren. De persoon zal 15-35 uur per week met ons team in het kantoor in Berlijn werken en zal FSFE's kantooroperaties in Berlijn ondersteunen. De uiterste datum voor het indienen van een aanvraag is zondag 4 oktober 2020. Deel dit alstublieft met anderen die u kent en die wellicht geïnteresseerd zijn.

Prikbord met een notitie waarop staat 'Make things happen'

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Word actief

Als u een supporter van de FSFE bent en er een project is dat u al een hele tijd wilde uitvoeren dan kunt u een financieringsverzoek bij de FSFE indienen om het te laten plaatsvinden. Als u een supporter bent maar geen project bij de hand hebt, kijk dan naar de lokale groep bij u in de buurt of creëer er zelf een. Als u nog geen supporter bent dat is het tijd om nu aan de FSFE deel te nemen.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Stuur uw ideeën, afbeeldingen of nieuws alstublieft naar ons als u ze met ons wil delen. Het adres is zoals altijd newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Neem deel aan onze gemeenschap als u ook ons en ons werk wil steunen en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage: https://my.fsfe.org/donate?referrer=nl-202009

Met dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw eigen talen te lezen.

Uw eindredacteur, Erik Albers


Steun ons met uw donatie