SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

Medische apparaten zouden Vrije Software moeten gebruiken +++ 25 nieuwe video's

op  

In dit nummer hebben we een podcastaflevering over de noodzaak dat medische apparaten Vrije Software hebben. Bekijk onze voordrachten van FOSDEM en video's over juridische kwesties bij het ontwikkelen. Deelnemers van YH4F zijn al aan het coderen. Dankzij al uw bijdragen is onze fondsenwerving een succes geworden. We brengen gemeenschapsnieuws uit negen landen.

Afbeeldingen van mensen en een illustratie van een bloeddrukmeter

Mijn medische apparaat, mijn software

Oxymeter

Karen Sandler relies on a medical device to keep her heart pumping. She had a critical moment when her defibrillator misread her condition and she had no access to tweak the device. Since then, Karen has been on an odyssey to persuade doctors and manufacturers to embrace software freedom in medical devices. She recalls a case of a neurotechnology company that ended its support of retina implants. Despite such cases, things can improve in healthcare as more tech savvy people need medical devices. Listen to Karen’s interview in our Software Freedom Podcast

Bekijk onze video's

We hebben deze maand 25 video's gepubliceerd!

Vrouw geeft interview op camera
Niharika bedankt Big Blue Button.

Op onze Peertube-instantie kunt u altijd onze laatste video's vinden en reacties achterlaten! Dus, hoe doet u dat? Als u een account hebt op een ActivityPub-compatibele instantie, bijvoorbeeld PeerTube, Mastodon of Pleroma, kopieer dan de URL van de video en plak deze in het "Zoek" veld van bijvoorbeeld uw Mastodon web-interface. Reageer vanaf daar!

Updates

Bedankt voor uw steun

Evenementen

FSFE-gemeenschap

Een kamer vol mensen die I Love Free Software-kaarten vasthouden
Groepsafbeelding uit Madrid.

Onze gemeenschap vierde 'I Love Free Software Day' in heel Europa. De lokale groepen van de FSFE in Spanje, Engeland, Portugal, Griekenland, Duitsland en Zwitserland namen de oproep van de FSFE aan om samen te komen en hun liefde voor softwarevrijheid persoonlijk te vieren. De Italiaanse gemeenschap organiseerde een online evenement en zelfs Vrije Software-bijdragers van buiten de FSFE sloten zich aan bij de oproep en organiseerden bijeenkomsten zoals die in Oostenrijk en Barcelona.

Bijeenkomst in een vintage kamer
Speciale lof voor de lokale groep van de FSFE Griekenland die deze dag vierde in Thessaloniki, de eerste keer dat ze een evenement organiseerden in deze Griekse stad.

🇩🇰 Denemarken: De lokale FSFE-groep in Aarhus hield op Højskolen Mors een presentatie over "Vrije Software en Permacultuur" waarin geargumenteerd werd over het belang van duurzaamheid door middel van renovatie en grondstofbesparende Vrije Software.

Ander nieuws: een actueel onderwerp voor de lokale FSFE-groep in Aarhus is de lopende discussie van de Deense databeschermingsautoriteit over de legaliteit van het gebruik van Chromebooks en Google Workspace for Education.

Persoon die onder warme lampen naast een piano een presentatie houdt.
Øjvind Fritjof Arnfred van de lokale FSFE-groep Aarhus (Denemarken), februari 2023.

🇩🇪 Duitsland: De lokale groep in Berlijn en de LinuxWorks LUG bespraken de verkiezingen in Berlijn, serverconfiguratieproblemen van private servers en merkte dat oude accounts in de Fediverse herleefden na de recente veranderingen bij Twitter.

Drie mensen op een podium voor borden met ‘c-base’ en ‘Ilovefs’
Op het podium in Berlijn

🇮🇹 Italy: De Merano-groep maakte zijn eigen wiki.

🇳🇱 Nederland: The FSFE-landteam Nederland hield een kernontmoeting om in discussie te gaan over haar strategie en zal op 15 maart weer bijeenkomen.

🇨🇭Zwitserland: De volgende ontmoeting is op 9 maart.

Bijeenkomst op een plek die eruit ziet als een bar, voor een FSFE-banner.
Koele vibraties in Zürich

👩🏽‍🔧 Vrouwen: Het FSFE Vrouwenteam besprak wiki software: Gollum, een op git gebaseerde Wiki, en PmWiki, een wiki-gebaseerd content-management systeem (CMS) voor gezamenlijke creatie en onderhoud van websites.

Draag bij aan onze Nieuwsbrief

Als u gedachten, foto's of nieuws wilt delen, stuur ze dan ze naar ons. Zoals altijd is het adres newsletter@fsfe.org. We kijken er naar uit om van u te horen! Als u ons en ons werk ook wilt steunen, wordt dan lid van onze gemeenschap en steun ons met een donatie of maandelijkse bijdrage. Met dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteur, Fani Partsafyllidou