SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - maart 2016

op  

"I love Free Software"-dag 2016

Voor de zesde keer op rij vroegen we iedereen om op Valentijnsdag hun dankbaarheid en waardering kenbaar te maken aan zij die bijdragen aan Vrije Software. Bekijk ons #ilovefs 2016-rapport en zie aan wie dit jaar erkentelijkheid is bewezen via ontelbare blogs, afbeeldingen, kunstwerken, memes, persoonlijke notities en dergelijke. Vergeet niet om voor komend jaar 14 februari te markeren als "I love Free Software"-dag om zo door te gaan met deze aardige traditie van het erkennen van de mensen en het harde werk achter Vrije Software. We bedanken alle deelnemers die tijd hebben gemaakt om 'dank je wel' te zeggen en om van #ilovefs 2016 zo'n succes te maken!

"No cloud" ging viraal

Vlak voor "I love Free Software"-dag ontvingen we dankzij een spontane post op Reddit meer dan 200 bestellingen van ons promotiemateriaal binnen 48 uur. Ter vergelijking: in 2015 ontvingen we in totaal ongeveer 370 bestellingen. Na 24 uur hadden we meer bestellingen dan gewoonlijk in zes maanden. Het 'no cloud'-materiaal werd het meeste besteld maar mensen vroegen ook naar onze folder met basisinformatie over Vrije Software, de GnuPG-folder en onze F-Droid-folder.

Europese Vrije Software beleidsontmoeting 2016

Eind januari organiseerden we in Brussel samen met Open Forum Europe vooraf aan FOSDEM een beleidsontmoeting met actieve Vrije Software-groepen uit heel Europa. De doelen van van de ontmoeting waren het leren van elkaars activiteiten en het uitwisselen van visies, met speciale aandacht voor handelingen die te maken hebben met openbaar beleid. 19 Organisaties namen deel aan de ontmoeting. Daarbij namen ook Europees Parlementslid Julia Reda en een vertegenwoordiger van de IT-afdeling van de Europese Commissie, Pierre Damas, deel aan de ontmoeting om het werk van EU-instellingen op het gebied van Vrije Software te presenteren.

Uit de gemeenschap

Wat hebben we verder gedaan?

Onderneem actie

We hebben nog steeds meer dan genoeg "no cloud"-stickers en ander informatie-materiaal op voorraad! Help ons het woord over software-vrijheid in jouw lokale gemeenschap verder te verspreiden door onze folders, stickers, postkaarten en posters te bestellen.

Goed Vrije Software-nieuws

De Franse regering herziet haar bestaande software support-contract, dat getekend is in 2011, en vraagt Vrije Software-gemeenschappen en het publiek te helpen bij het opstellen van de werkversie van het volgende meerjaarlijkse raamwerkcontract voor Vrije Software-diensten en support. Ondertussen heeft het Franse Parlement een eerste werkversie van een wet voor de Digitale Republiek goedgekeurd. Deze moedigt het gebruik van Vrije Software door overheden aan, en beschouwt broncode van software die ontwikkeld is voor of door overheden als publieke informatie.. Scholen in de hoofdstad van Estland, Tallinn, stappen stukje bij beetje over op Vrije Software nadat het stadsbestuur in januari 2015 had besloten om over te stappen op Vrije Software. In september 2015 draaiden meer dan 4000 werkstations en laptops op de vijftig scholen in Tallinn op Vrije Software. In Duitsland vergroot de Federale Pensioenverzekering, de grootste van het land, het gebruik van Vrije Software door een openbare aanbesteding voor de ondersteuning bij haar op Vrije Software gebaseerde diensten..

Met dank aan alle vrijwilligers , Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,

jullie eindredacteuren Polina Malaja en Jonas Öberg FSFE