Nieuwsbrief

I love FS +++ 0 A.D.: Empires Ascendant +++ FOSDEM +++ FSFE20: Stagiair(e)s

op  

In onze Nieuwsbrief van februari nodigen wij u uit voor ons spellenevenement om de "I Love Free Software"-dag op 14 februari te vieren. Luister naar onze podcast-aflevering met Stanislas Dolcini van het spel "0 A.D.: Empires Ascendant". FOSDEM is net afgesloten en de FSFE was erbij! Wij ronden onze viering van 20 jaren FSFE af met een interview met vroegere stagiair(e)s.

"I Love Free Software" Dag: spelletjes, memes en meer

Elke 14 februari vieren mensen over de hele wereld de "I Love Free Software"-dag door alle mensen die bijdragen aan softwarevrijheid te bedanken. Dit jaar organiseren wij op maandag 14 februari van 18:00 tot 20:00 uur CET een heel evenement gewijd aan Vrije Softwarespelletjes. U kunt de ins en outs van de Vrije Software-spelwereld leren van onze gastsprekers, of na afloop gewoon Veloren in realtime spelen met anderen die op het evenement aanwezig zijn. Zorg ervoor dat u zich registreert; wij kijken er naar uit om met u op te trekken op 'I Love Free Software'-dag.

hart en joystick

Maak vóór het evenement en tijdens de dag uw eigen 'I love Free Software'-beeldkaart met behulp van onze gloednieuwe sharepic generator , waar u uw eigen foto samen met een liefdeswijding kunt uploaden. Deel uw kaart online als een speciale manier om de makers van Vrije Software te bedanken.

Foto van een vrouw voor een bibliotheek naast haar citaat: Ik hou van Vrije Software omdat het transparanter is, toezicht overbodig maakt en mijn recht op privacy respecteert. Een kaart gemaakt door Niharika Singhal

Podcast: 0 A.D. met 0 propriëtaire software

Het realtime strategiespel van zeer oude oorlogvoering, 0 A.D.: Empires Ascendant, is een Vrije Softwarespel, gemaakt door een internationale groep vrijwillige spelontwikkelaars. Programmeurs, kunstenaars en historici hebben hun vaardigheden gebundeld om deze denkbeeldige antieke wereld te creëren. In een nieuwe aflevering bespreekt de Software Freedom Podcast-presentatrice Bonnie Mehring de groeiende populariteit van het spel met de spel-projectleider's. Stanislas Dolcini zegt dat de beslissing om het spel Vrije Software te maken ertoe leidde dat de leefduur van het spel zoveel jaren is omdat veel mensen konden bijdragen en dat nog steeds kunnen.

Hoofdverkeersweg omringd door palmbomen en tempels met hiërogliefen
Stadscentrum van Kush zoals afgebeeld in 0 A.D.: Empires Ascendant. Wildfire Games CC-BY-SA 3.0

De FSFE op FOSDEM 2022

Bedankt voor uw deelname aan onze virtuele kraam in de online FOSDEM van dit jaar's, het was leuk om de Vrije Softwaregemeenschap weer eens samen te zien komen. Ook waren wij medeorganisator van de Devroom over juridische en beleidskwesties. Masafumi Ohta sprak over zijn ervaring met het onderwijzen van Vrije Softwarelicenties en conformiteiten aan een universiteit. Beveiligingsexpert Christopher Klooz sprak over de rol van internationale arbitrage voor de veiligheid van Vrije Software.

Vittorio Bertola presenteerde een update over de Wet Digitale Markten: de nieuwe Europese regels voor online concurrentie. FSFE's projectmanager Lucas Lasota stelde Apparaatneutraliteit voor als het noodzakelijke principe om ervoor te zorgen dat we zonder kunstmatige barrières Vrije Software op onze apparaten kunnen draaien. Italo Vignoli liet zien hoe propriëtaire software terrein won tijdens de pandemie. De organisatoren van de Devroom Legal and Policy Issues maakten slotopmerkingen in een panel. De opnames worden binnenkort gepubliceerd; u vindt ze het eerst door u in te schrijven op onze Peertube-instantie.

T-shirts with software freedom slogans lie on a couch
Deelnemers aan de virtuele FOSDEM-stand van de FSFE bereiden hun huis voor op het evenement.

Interviews met vorige stagiair(e)s voor 20 Jaren FSFE

In de laatste publicatie over 20 Jaren FSFE wilden we iedereen bedanken die in een stageplaats voor de organisatie gewerkt heeft. We hebben acht voormalige stagiair(e)s gecontacteerd en hen gevraagd naar hun tijd bij de FSFE en hun huidige betrokkenheid bij Vrije Software. Diego Naranjo, George Brooke-Smith, Lucile Falgueyrac, Lyudmila Vaseva, Martin Husovec, Matti Lammi, Polina Malaja en Stian Rødven-Eide reflecteerden over wat ze tijdens hun stage geleerd hebben. Sindsdien heeft iedereen op een eigen manier Vrije Software gesteund: als gebruiker, ontwikkelaar, onderzoeker, voorvechter, FSFE-donateur of FSFE-vrijwilliger.

Afbeelding van acht mensen
In volgorde van verschijning, van links naar rechts en van boven naar beneden: Bedankt Lucile, George, Lyudmila, Diego, Martin, Matti, Polina, Stian en alle stagiair(e)s van de FSFE gedurende deze 20 jaar.

'Publiek Geld? Publieke Code' brochure, nu in het Spaans

Binnen ons "Publiek geld? Public Code!"-initiatief bieden wij een uitgebreide brochure gewijd aan overheden. Nu is zij ook beschikbaar in het Spaans. Onze vrijwilligers hebben de brochure onlangs vertaald zodat de Spaanstalige wereld in haar eigen taal kan lezen over de voordelen van de modernisering van de publieke infrastructuur met Vrije Software.

In een evenement waarin het goede nieuws gedeeld wordt, hebben wij deskundigen uitgenodigd: Luis Falcón, oprichter van GNUHealth, Ricardo Muñoz van Lliurex, Alexis Puente Montiel van Pica Pica HackLab, Francesc Busquets als vertegenwoordiger van Linkat en Aleix Pol Gonzalez, voorzitter van KDE. Zij bespraken de PMPC-ontwikkelingen in Spanje. De video's zijn beschikbaar in het Spaans.

Markeer de datum!

Wat hebben we gedaan

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u gedachten, foto's of nieuws wilt delen, stuur ze dan naar ons. Zoals altijd is het adres newsletter@fsfe.org. Wij verheugen ons erop van u te horen! Als u ook ons en ons werk steunen, wordt dan lid van onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage. Dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donateurs die ons werk mogelijk maken. En dank aan onze vertalers, die u in staat stellen deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteur, Fani Partsafyllidou