Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - April 2015

Geschreven door  op  

Jonas Öberg bezoekt Boston zonder roze rugzak

Onze nieuwe Uitvoerend Directeur Jonas Öberg hield een praatje op Libreplanet en bezocht Boston om FSF-bestuursleden en staf te ontmoeten. In zijn blog schreef hij over zijn ontmoetingen met Matthew Garret, Benjamin Mako Hill, Bradley Kuhn en Henry Poole van het FSF-bestuur en de FSF-staf, alswel met FSF's Uitvoerend Directeur John Sullivan waarin is gediscussieerd over hoe samenwerking te verbeteren en de twee belangrijkste uitdagingen die hij ziet voor FSFE:

Verder kijkt hij terug op zijn eerste bezoek, op dat moment in zijn rol van GNU-webmaster, in december 1999 met een roze rugzak.

FSFE steunt de rechtszaak van Christoph Hellwig ter verdediging van GNU GPL

FSFE is blij met de actie van Christoph Hellwig en de Software Freedom Conservancy om VMware in overeenstemming te brengen met de GNU Algemene Publieke Licentie (General Public License).

Vrije Software is een publieke hulpbron en wordt beheerd door juridische regels en sociale normen. Iedereen die gebruik maakt van deze hulpbron zonder deze regels en normen te respecteren brengt de gemeenschap als geheel schade toe. Deze problemen worden meestal succesvol opgelost door dialoog en goodwill. Alleen als dialoog mislukt worden juridische stappen noodzakelijk om deze door ons allen gedeelde hulpbron te beschermen.

Hoewel FSFE betreurt dat het tot een rechtszaak is gekomen geloven we dat het beschermen van Vrije Software tegen hen die privaat willen maken wat ons allen toebehoort, van het allerhoogste belang is.

Gezamenlijk statement over het gebruik van Open Standaarden in de Europese Commissie

Open Standaarden zijn formaten en protocollen die iedereen gratis en zonder beperkingen kan gebruiken en waarvoor geen specifieke software van een bepaalde verkoper is vereist. Het is belangrijk dat iedere EU-burger en -bedrijf het recht zou moeten hebben om met de overheid exclusief met Open Standaarden te kunnen communiceren en te kunnen handelen, en niet gedwongen te moeten zijn om software van een bepaalde verkoper te installeren en te gebruiken.

Op Document Vrijheidsdag, de internationale dag om het bestaan van Open Standaarden te vieren en het bewustzijn erover te vergroten, hebben April (de Franse Vrije Software organisatie), European Digital Rights (EDRi), Open Forum Europe (OFE), de Open Source Business Alliance (OSBA), en FSFE een gezamenlijk statement gepubliceerd. Naast het in het algemeen uitlichten van dit onderwerp, legt dit statement de focus op het onjuiste gebruik van standaarden in de context van het inschrijven voor EU-programma's. . (een volledig rapport over de 60 DFD-evenementen in 31 landen zal begin april worden gepubliceerd.)

Iets geheel anders

Word actief: verspreid de boodschap met Vrije Software promotie-artikelen

Gedurende de afgelopen weken bestelden veel mensen onze “Er is geen cloud, alleen de computers van anderen” (“There is no cloud, just other people's computers”)-stickers. Nu heeft Rich Folsom een Chromium Browser invoegtoepassing geschreven die “the cloud” veranderd in “other people's computers”.

Aangezien zoveel mensen de slogan leuk vinden hebben we nu ook de bijpassende “There is no cloud, just other people's computers” rugzakken in onze winkel. Verder hebben we een nieuw Open Standaarden t-shirt met robots in passend lichtblauw of een wijder vallend khaki, het “I love Free Software” t-shirt in lichtblauw, een passend “Hacking for Freedom” t-shirt in grijs, de metallic “GNU/Linux inside” stickers en een gouden GNU-pin.

AIs u de Vrije Software-boodschap door wil geven op het work, op conferenties of als u aan het winkelen bent, dan kan u het materiaal bestellen op onze winkelpagina.

Met dank aan alle vrijwilligers, Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,
Matthias Kirschner - FSFE