We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

Benigànim tekent Open Brief +++ Interview met de stad Bühl +++ Nieuwe podcast

Geschreven door  op  

Van hackathons en apps tot overheden: lees over de recente successen van Vrije Software in Europa in onze juli-nieuwsbrief, over onze verschillende gemeenschapsactiviteiten en vind video's van verschillende online evenementen waar de FSFE aanwezig was.

Wanneer veel mensen samen vele kleine dingen doen

We hebben net een bedankboodschap verstuurd aan alle mensen die ons door de jaren heen hebben gesteund en ons nu steunen. Met hun hulp zijn we in staat geweest om in het afgelopen decennium vertrouwen op te bouwen, expertise op te doen en te leren om te gaan met deze crisistijd vanwege het coronavirus en haar dramatische effecten. Met uw hulp zijn we zelfs in staat geweest om aandacht te vragen voor het nodig hebben van wereldwijde oplossingen om wereldwijde problemen aan te pakken. En we zijn gehoord.

Leden van onze gemeenschap hebben publieke hackatons ervan weten te overtuigen om hun resultaten te publiceren onder vrije licenties. Internationale en nationale politieke fora zijn doorgegaan met het eisen dat contacttracerings-apps Vrije Software moeten zijn. Veel nationale autoriteiten hebben gehoor gegeven aan deze eisen. In de afgelopen maanden hebben overheden in Hamburg, Nederland en Spanje zich gecommitteerd aan het gebruik van en het richten van hun aandacht op Vrije Software. Dit zijn positieve ontwikkelingen die we de afgelopen maanden ondanks de crisis hebben gezien en dit zijn de vruchten van ons langetermijn-commitment en uw langetermijn-ondersteuning..

Het is nu tijd om het goede nieuws te delen. Laat mensen weten dat Vrije Software er zelfs of misschien wel juist in deze moeilijke corona-tijd er toe doet. Maak gebruik van de mogelijkheid om zelf ons professionele promotiemateriaal te bestellen, om met uw vrienden, buren, werkgevers of wie dan ook over de voordelen van Vrije Software te praten.

Op de restanten van de Berlijnse Muur staat een Afrikaans gezegde: "Veel kleine mensen die in kleine plaatsen vele kleine dingen doen kunnen het aangezicht van de wereld veranderen." Dit is precies wat we sinds 2001 aan het doen zijn en we nodigen u uit om vandaag met ons mee te doen!

Deelnemers aan software-ontwikkeling met Vrije Software en Linux, voor meisjes en jongens
Deelnemers aan software-ontwikkeling met Vrije Software en Linux, voor meisjes en jongens" in het Zwitserse Kreuzlingen. (Peter Bittner, CC-BY-NC-ND 4.0)

¿Dinero público? ¡Código Público!

"¿Dinero público? ¡Código Público!" - dit is de Spaanse vertaling van "Publiek Geld? Publieke Code!" en een eis die blijft circuleren. Na de stad Barcelona en het Parlement van Asturië is de gemeente Benigànim nu de derde Spaanse overheid die onze open brief met de eis van publieke code heeft ondertekend.

Dit biedt een goede motivatie voor ons nieuwe Spaanse team, dat op dit moment geformeerd wordt met als doel het beïnvloeden van nog meer overheden en nog meer (dan de nu 28.600) individuen om de open brief te ondertekenen.


De grootste financiële impact waar de FSFE in deze tijden van fysieke afstand mee te maken heeft is het afzeggen van Vrije Software-conferenties, met inbegrip van onze eigen evenementen. Overweeg alstublieft een deel van uw conferentiebudget aan Vrije Software-organisaties, inclusief de FSFE, te doneren om de softwarevrijheidsbeweging solide en levend te houden.


Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Word actief

Vertel mensen over onze recente successen en de goede ontwikkelingen die we de afgelopen maanden hebben gezien ten aanzien van Vrije Software. Toon andere mensen dat Vrije Software geen niche-fenomeen is maar zich in de kern van wereldwijde en toekomstige ontwikkelingen bevindt en dat steeds meer overheden, instituties en mensen de voordelen van Vrije Software begrijpen en het gebruik ervan eisen. Als u hulp of inspiratie nodig heeft, bestel dan ons professionele promotiemateriaal.

In memoriam notitie

In diepe rouw hebben we kennis genomen van de dood van Andreas Hilboll. De wiskundige werd in 2006 een van onze eerste ondersteunende leden. Andreas vertelde ons regelmatig over zijn activiteiten of gaf ons suggesties voor verbetering: zo implementeerden we zijn suggestie om in onze online shop over te stappen op fairtrade producten en vertrouwen we sindsdien zoveel mogelijk op deze producten.

We zullen Andreas missen als persoon die ons doel om mensen in staat te stellen de technologie te controleren met heel zijn hart heeft ondersteund en we zullen blijven werken aan deze doelen, die voor Andreas meer dan 14 jaar belangrijk waren.

Onze condoleances gaan uit naar zijn familie en verwanten, zijn vrienden en de mensen met wie hij werkte aan het verspreiden van softwarevrijheid .

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of maandelijkse bijdrage.

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteur,

Erik Albers


Steun ons met uw donatie