Nieuwsbrief

Interoperabel Europa +++ Cyberveerkrachtverordening +++ Verordening KI

op  

Juli is hier en onze nieuwsbrief ook! In deze aflevering hebben we nieuws over de laatste status van de Verordening Interoperabel Eruopa en de Verordening Kunstmatige Intelligentie. De JHvV-wedstrijd is net afgelopen.

Beeldcollage met een witte afbeelding van enen en nullen, een slot met het woord cybersecurity en een andere van een Europese stemming

Cyberveerkrachtverordening: eerste comité steunt FSFE-eis om Vrije Software te beschermen

De Commissie interne markt en consumentenbescherming (IMCO) heeft vandaag een markante beslissing genomen om Vrije Software-ontwikkelaars te beschermen in de Cyberveerkrachtverordening (CRA).

Lees meer hierover

IEA: EU Parlement boekt vooruitgang in het versterken van de rol van Vrije Software, maar moet nog verbeteren...

De twee comités van het Europees Parlement voor opinie over interoperabel Europa, IMCO and LIBE, hebben hun teksten over de Verordening Interoperabel Europa aangenomen. Hoewel ze allebei het belang van Vrije Software voor deze verordening erkennen, blijft inclusie van de Vrije Softwaregemeenschap in de Raad onduidelijk. De formuleringen over correct toezicht en evaluatie gaan in de juiste richting.

...en de Raad sluit relevante belanghebbenden uit van bijdragen aan een interoperabel Europa

Het huidige ontwerp van de Raad over de Verordening Interoperabel Europa sluit relevante belanghebbenden uit van het leveren van een bijdrage aan een meer interoperabel en innovatief Europa. Er is ook een gebrek aan verbeterde formuleringen op het gebied van toezicht en budgettering.

Meer informatie hierover

Europees gebouw met symbool van het Europees Parlement

Kunstmatige Intelligentie: EU: Meerderheid voor Verordening KI en waarborgen voor Vrije Software

Het Europees Parlement stemde voor de Verordening KI met 499 stemmen voor, 28 tegen en 93 onthoudingen. Vrije Software krijgt waarborgen; deze regels moeten nu verdedigd worden in de interinstitutionele onderhandelingen (ook bekend als trialoog, waarin vertegenwoordigers van het Parlement, de Raad en de Commissie het eens worden over een definitieve tekst) en overgebracht naar de Cyberveerkrachtverordening en de Richtlijn Productaansprakelijkheid.

Lees meer hierover

Duitsland: vragen over de status van dPhoenix

Een verzameling Vrije Software voor kantoor en samenwerking is een van de projecten waarmee de Duitse regering tot doel heeft om haar doelen met betrekking tot Vrije Software in het coalitieakkoord te bereiken. Maar een nadere blik op het project roept vragen op over het daadwerkelijk bereiken van onze lange termijn-eisen voor 'Publiek Geld? Publieke Code!'.

Tweede editie 'Jeugd Hackt voor Vrijheid' afgelopen

De tweede editie van de Jeugd Hackt voor Vrijheid-wedstrijd is net afgelopen. Bijna 70 tieners uit heel Europa schreven zich in voor deze tweede editie, waarvan de prijsuitreiking zal plaatsvinden in oktober.

Bekijk de website voor het laatste nieuws over deze wedstrijd!

Planet FSFE: bekijk ons laatste nieuws uit de gemeenschap

De FSFE planet is een verzameling van blogberichten en gedachten van de Vrije Software-gemeenschap. Bekijk de laatste berichten over de FSFE-kraam op Veganmania in Wenen of het laatste nieuws uit de KDE-gemeenschap.

Bekijk onze laatste berichten
Afbeelding van een FSFE-kraam op Veganmania

Raak betrokken: word een vertaler!

Help ons mensen in uw land te bereiken! Sluit u aan bij onze geweldige groep vrijwilligers die helpen onze boodschappen te vertalen naar hun moedertalen. Het Spaanse vertaalteam zal ook een extra handje kunnen gebruiken in de komende maanden als Spanje gedurende de tweede helft van dit jaar het EU-voorzitterschap bekleedt.

Bekijk hier hoe u kunt bijdragen

Kom in actie! Voeg onze e-mailadressen toe aan uw contactenlijst

Vergeet niet om contact@fsfe.org (en vergelijkbaar ook @fsfe.org) toe te voegen aan uw adressenboek om ervoor te zorgen dat onze berichten u bereiken en niet uw spambox.

Citaat van de maand

"De FSFE doet fantastisch werk om softwarevrijheid lokaal, nationaal en in de EU te bevorderen en ik geniet van de podcast en de nieuws-RSS. Het voelde dus vanzelfsprekend om supporter te worden. Ik wil ook meer betrokken raken bij de Vrije Softwaregemeenschap."

Einar Mostad; leraar Engels, muzikant, IT-student

Draag bij aan onze nieuwsbrief

We zouden graag van u willen horen. Als u uw gedachten, foto's of nieuws wilt delen, stuur ze dan ze naar ons via newsletter@fsfe.org. U kunt ons ook steunen, bijdragen aan ons werk en deelnemen aan onze gemeenschap. We willen onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donateurs die ons werk mogelijk maken bedanken. En met speciale dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur, Ana Galán